Slagter Stig

Nytårsmenu

Nytårsaften er en rigtig festaften.

Året skal sluttes af med manér, og maden spiller naturligvis en ganske stor rolle. Dine forberedelser og din fest bliver lidt hyggeligere, når du kan slippe for planlægning, indkøb og tilberedning af nytårsmiddagen. Du kan i stedet for koncentrere dig om at nyde årets sidste aften.

Din slagter har kreeret en fantastisk menu specielt til nytårsaften – og du og dine gæster får gennem de mange smagsoplevelser en tydelig fornemmelse af, at menuen er udført af fagfolk. Intet er overladt til tilfældighederne, når vi skal fremtrylle det bedste til dig på denne festaften.

4 retters kr. 359,00

Tilvalg:

Caviar
Pr. person kr.
149,00

Charcuteri
4-6 personer kr.
249,00

Minimum 2 personer.

Se nytårsbruchuren her (PDF)

Starter

Ristet kammusling med ponzu-sauce pisket med brunet smør. Dertil cashewnødder, grøntsagsspaghetti og krydderurter.

Den første ret er en starter, der skal vække smagsløgene til live – gerne i samspil med nogle liflige bobler. Den ristede kammusling får her følgeskab af en delikat sauce. Ponzu er en japansk kryddersauce baseret på soya og citrusfrugter. Her bliver den japanske ponzu pisket med brunet smør – hvilket skaber et velbalanceret forhold mellem salt, sødt og syrlige aromaer. Saucen giver et frisk og livligt pift til den ristede kammusling og de sprøde grøntsager.

En dejlig starter, der sammen med et glas kølig champagne er en perfekt start på nytårsmiddagen.

Forret

Jomfruhummerbisque med soufflé af krebs, æbleperler og krydderurter.
Dertil kuvertbrød.

Forretten er klassisk – og alligevel med en overraskelse. En bisque af jomfruhummer er den klassiske nytårssuppe.

Den cremede bisque bliver flamberet, hvilket giver en vidunderlig smag sammen med den spændende soufflé af krebs.

De dekorative æbleperler, der sprænger i munden, tilfører retten friskhed samt en let og syrlig aroma.

Hovedret

Oksemørbrad og kroket med braiseret
kalvenakke. Dertil en creme sauce med Karl Johan svampe, aspargesbroccoli og pommes puré.

Fra mad med mere-slagteren skal I naturligvis forkæles med to slags kød til hovedret.
Oksemørbrad er lig med nytårsaften, så den er selvskrevet. Sammen med den møre oksemørbrad skal smagsløgene udforske en kroket med saftig braiseret kalvenakke. Den er sprød med et blødt indre.

Pommes puré er en lækker blød kompot, der er rørt op med gruyère og løvstikke. Den bliver bagt, så den får en sprød top. Den cremede sauce med svampe samler hele retten og alle de smagsnuancer, der er på tallerkenen.

Dessert

Citruskage med mandelcrumble, hvid chokoladeparfait, hyldeblomst og urter.

Til dessert venter en frisk afslutning på middagen. En syrlig kage med en bund af bagt marcipan og en frisk citronmousse der toppes af med en hyldeblomstgelé. Dertil kommer en lækker hvid chokoladeparfait, der afrunder den syrlige smag fra citronen sammen med den knasende mandelcrumble.

Tilvalg til nytårsmenuen

Appetizer

10 g White Sturgeon caviar.
Den delikate caviar serveres med smørstegte blinis, fed creme fraiche og rødløg.

Udvid din nytårsmenu og start aftenen med god stil.
White Sturgeon har en dejlig nøddeagtige og mild smag – frisk og letsaltet. Sammen med små smørstegte blinis, den fede creme fraiche og rødløg er den perfekt til et glas bobler.

Nytårsaften starter på den helt rigtig måde med denne nydelse.

Natmadskit/Charcuteri

Til natmad tilbydes slagterens signaturprodukter. Nemlig det bedste inden for leverpostej, spegepølse, snackpølser og rullepølse. Dertil krydderfedt og syltesager.

Når nytårsfestlighederne er ved at lakke mod enden – ud på de små timer er det godt at have et ekstra kort på hånden. Slagterens charcuteri kan bruges til enten natmad eller som morgenmad dagen derpå. Et udvalg af lækre charcuteriprodukter med tilbehør.